De rolstoel

Als je wel eens een periode hebt gehad waarin je alleen maar kon zitten of een heel klein stukje kon lopen weet je hoe groot het plezier is als je toch wat meer beweging kan krijgen. Waarschijnlijk is ooit uit dat idee de eerste rolstoel ontstaan. Nu zou dat een onhandelbaar model zijn maar in die tijd was het voor de mensen die er één konden gebruiken een grote vooruitgang. De rolstoel is natuurlijk met zijn tijd meegegaan. De eerste rolstoel die ingeklapt kon worden woog bijna 30 kilo terwijl tegenwoordig dit gewicht een stuk lager is.

Meer veranderingen

Niet alleen het gewicht is lager geworden bij de rolstoel. De techniek zorgt er ondertussen voor dat je zelf een rolstoel kan voortbewegen. Dat het duwen van iemand in een rolstoel niet meer zo zwaar is. De materialen zijn steviger geworden maar het gewicht is lichter geworden. En als je een elektrische variant hebt kan je zelfs met je kin of met een joystick de rolstuur besturen en voort laten bewegen. En nog steeds zie je allerlei ontwikkelingen die ervoor zorgen dat je steeds meer gemak ervaart in de rolstoel

Uiterlijk van de rolstoel

De rolstoel is ook aan mode onderhevig. In het begin zag je een soort model, met vaak dezelfde kleur. Tegenwoordig kan je eenvoudig een rolstoel kopen die je helemaal kan aanpassen aan jouw wensen en behoeften. Roze wielen of een bloemenpatroon op de bekleding, misschien zoek je wel een stoer model wat past bij jou en je uitstraling. Er is op dat gebied ook een wereld opengegaan voor de rolstoelgebruikers. Of je nu kiest voor een klassiek model of dat je kiest voor een model waarbij je minder afhankelijk bent van een ander, of je nu een blauw model of een andere uitstraling wil, er kan steeds meer en steeds minder is ook vreemd of apart. Het straatbeeld is door de verschillende rolstoelen absoluut kleurrijker geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.